Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Husić: Slobodin trofej bio bi najregularniji u historiji Premijer lige BiH (VIDEO)

Preuzmite sliku

Prvu utakmicu četvrtfinala Kupa BiH između FK Sloboda i FK Sarajevo obilježili su navijački neredi na stadionu Tušanj i verbalni sukob predsjednika tuzlanskog kluba, Azmira Husića i direktora kluba s Koševa, Dine Selimovića.

Gosti Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem večeras od 18:45 sati bili su “Face to Face” Dino Selimović, direktor FK Sarajevo i Azmir Husić, suspendovani predsjednik FK Sloboda.

Husić: Sloboda nikad neće prodat utakmicu, niti je može ko kupiti!

–      Želio bi samo pitati ljude iz Sarajeva zašto se nisu oglasili vezano za nerede njihovih navijača koji su prouzrokovali nerede. Od gospodina Selimovića sam očekivao da mi korektno čestita na pobjedi i da nas prijateljski pozove u Sarajevo, međutim to se nije desilo. Nakon toga sam Selimovića upitao vezano za premiju koju su nam obećali ukoliko pobjedimo Mladost iz Velike Obarske na Tušnju. Sloboda korektno igra svaku utakmicu, ali ukoliko neko želi da vas dodatno nagradi zašto da ne. Iako su obećali tada, danas se kao ne sjećaju… Ja nikad ne bi spomenuo 20.000 maraka da me niste počeli provocirati, Sloboda taj novac troši sedmično, mi sa tim novcem ne bi bili ni bogatiji ni siromašniji. Jedino žalim i to ne mogu prežaliti što vam nismo priredili još bukete cvijeća. Vama je sve teško što nije po vašem. Garantujem ako Sloboda ove godine osvoji titulu to će biti najčistije osvajanje titule u Premijer ligi BiH ikada. Nama ne treba ništa drugo osim poštene igre na zelenom terenu, u svom obraćanju javnosti istakao je Husić koji je svoje izlaganje zaključio potvrdom da će doći na utakmicu u Sarajevo kada se ne bi ni vratio kući.

Direktor kluba s Koševa, Dino Selimović je istakao da je Husić pogrešno shvatio njegove namjere i demantovao navode o novcu koji su obećali. Pored toga Selimović je naveo da će prijavu savezu povući ukoliko se Husić javno izvine.

Pogledajte TV duel koji je emitovan u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem:

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje