Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hrvački klub “Sloboda” nakon 26 godina u Tuzlu vratio turnir “Husinski rudar” (FOTO)

Preuzmite sliku

Zahvaljujući  hrvačkom klubu “Sloboda” Tuzla u našem gradu nakon 26 godina ponovo je održan tradicionalni Međunarodni turnir “Husinski rudar”.

Ušešće na turniru uzelo je ukupno 50 takmičara. Pored domaćina HK “Sloboda” nastupili su klubovi iz Sarajeva HK “Bečko Sarajevo”, HK “Sarajevo”, HK “Željo”. Iako je bio najavljen i nastup HK “Bosna” iz Sarajeva predstavnici ovog kluba nisu se pojavili na turniru zbog tehničkih razloga.

Turnir koji se održao na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport Tuzla protekao je u fer i korektnim borbama. Hrvači Slobode osvojili su dva prva mjesta, dva druga mjesta i jedno treće mjesto u kategorijama 72, 76, 82 i 98 kilograma.

Ekipno prvo mjesto pripalo je takilarima HK “Bečko Sarajevo, dok je za najboljeg takmičara proglašen Ahmet Hurić iz HK “Sloboda” Tuzla.

Veoma smo sretni što smo nakon toliko dugo vremena ovaj turnir ponovo organizovali u Tuzli. Iskreno se nadamo da će turnir za hrvače sa tzv. “Grčkorimskim” stilom biti održavan i narednih godina” – kazali su organizatori turnira koji su zbog podrške u organizaciji iskazali zahvalnost Gradskoj upravi Tuzla, Radničkom sportskom društvu Sloboda kao i Fakultetu za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli. (Tuzlanski.ba / Foto: D.Zabuš)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje