Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Historijski uspjeh: Mladi košarkaši savladali Italiju i plasirali se u četvrtfinale!

Preuzmite sliku

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom nad Italijom rezultatom 72:59 izborila plaman u četvrtfinale Evropskog prvenstva!

Na krilima Atića, Aleksića, Memića, Mangafića i drugih, ovi momci su Bosni i Hercegovini donijeli prvo četvrtfinale ikad u konkurenciji igrača do 18 godina.

Utakmicu je obilježio odličan početak susreta za BiH a već nakon prve četvrtine semafoor je pokazivao dvocifrenu prednost za mlade Zmajeve. Naši momci su vodili rezultatom 23:11, da bi do poluvremena uspjeli dodatno povećati prednost i na odmor otići sa 45:30.

Iako su Talijani u par navrata uspjeli smanjiti prednost posljednja dionica je u potpunosti pripala našoj reprezentaciji,. Na kraju smo slavili sa 13 poena razlike, a nakon posljednjeg zvuka sirene počelo je i veliko slavlje u dvorani.

Najbolji pojedinac utakmice bio je Edin Atić 24 poena, 17 skokova, 5asistencija. Pratili su ga Aleksić (16 poena, 5 skokova, 4 asistencije), Memić (13 poena, 7 skokova, 1 asistencija) i Manjgafić (12 poena, 11 skokova, 2 asistencije). (Tuzlanski.ba)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje