Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hasselbaink otpao, Denis Sadiković je novi šef struke Crveno – crnih!

denis-sadikovic
Preuzmite sliku

Iako je večeras trebao doputovati u Beograd, a zatim i u naš grad, Jimmy Floyd Hasselbaink ne dolazi u Rudarsku 2.

Nakon pregovora u Los Angelesu i Londonu, Holanđanin je u međuvremenu iznio nove zahtjeve koji su uslovljavali njegov dolazak na klupu našeg kluba, što predsjednik Azmir Husić nije prihvatio.

U međuvremenu, obavljeni su pregovori sa provjerenim domaćim stručnjakom koji odlično poznaje prilike u našem klubu i bh. fudbalu koji je objeručke prihvatio sve uslove naše Uprave.

Tako će Denis Sadiković već od sutra postati novi šef struke Crveno – crnih. Sadiković je dijete Tušnja, a u našem klubu je proveo veći dio igračke karijere, te je sa velikim uspjehom kao trener predvodio naše mlađe selekcije. Crveno – crne je sa klupe već vodio u premijerligaškom društvu 2010. godine kada je zamijenio Vlatka Glavaša.

“Imali smo dobre namjere da na Tušanj dovedemo Hasselbainka, no u međuvremenu nisam mogao pristati na njegove dodatne zahtjeve. S druge strane, mislim da je Sadiković idealno rješenje da preuzme naš tim i da postane dio projekta stvaranja evropske Slobode. Od njega očekujemo da izvrši stabilizaciju tima, afirmiše naše mlade snage i da u prvom dijelu sezone u Premijer ligi ostvarimo dobre rezultate koji će nam otvoriti mogućnost da se borimo za izlazak na inostranu scenu”, poručio je iz Brazila Azmir Husić.

Denis Sadiković je sa Upravom našeg kluba dogovorio jednogodišnju saradnju uz mogućnost produženja ugovora na još jednu sezonu. (fksloboda.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,