Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hamza Čajić ponovo blista: Zlatna medalja na Balkanskom prvenstvu (FOTO)

Preuzmite sliku

Hamza Čajić mladi karatista KBS ORKKA iz Lukavca, nastavlja iz takmičenja u takmičenje da predstavlja BiH na najbolji mogući način. Nakon evropskog zlata, i svjetske brozne, Hamza se okitio titulom prvaka Balkana u kadetskoj kategoriji, preko 70 kilograma.

Čajić je 16. Balkanskom karate prvenstvu koje se održava u Dubrovniku popeo se na najviše postolje. Mladi bh. karatista u prvoj borbi je savladao turskog predstvanika Faruka Arslana sa 3-1. U narednim borbama je pobjeđivao domaće predstavnika Iana Baždara sa 9-1, zatim Igora Vrbana sa 6-1. A u finalu je slavio također protiv hrvatskog predstavnika Luke Raičevića sa 4-2.

“Ovo je do sada moja najuspješnija takmičarska godina, gdje sam osvojio evropsko zlato, svjetsku bronzu, svjetski kup, kao šlag na tortu došlo je Balkansko prvenstvo. Teško je bilo održati formu tokom cijele godine ali sam uspio uz rad i trud trenera Željka Zombre. Poslije kraćeg aktivnog odmora predstoje mi pripreme za Evropsko prvenstvo koje u februaru 2016 godine održava na Kipru. Pozdrav svima iz Dubrovnika i hvala Vama na podršci.” rekao je Hamza Čajić za Tuzlanski.ba. (Tuzlanski.ba| S.M)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje