Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaleri Slobode započeli pripreme: Zeba obećao nastavak dobrih igara, navijači priželjkuju duplu krunu (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Danas je na stadionu Tušanj trener FK Sloboda Husref Musemić izvršio prozivku fudbalera čime je zvanično započet početak priprema pred nastavak proljetnog dijela BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nakon odlaska Salihovića, Mujića i Mujkića u redove Crveno-crnih došla su dva nova fudbalera. Anes Haurdić koji je stigao iz Veleža te lijevi bek Senad Husić koji na Tušanj dolazi iz mađarskog Diosgyorija VTK.

Na današnjem treningu pojavila su se još dva nova imena. U pitanju su Alvedin Hasanović i Amel Alibašić koji će tokom priprema nastojati se nametnuti šefu stručnog štaba Husrefu Musemiću.

Alibašić je ranije igrao u Bosni iz Kalesije, Zvijezdi iz Gradačca i Željezničaru, dok se o Hasanoviću za sada ne zna previše informacija, navodno riječ je o srednjem veznom koji je na probu stigao iz SAD-a.

Rano je govoriti jesu li novi igrači pojačanja to će vrijeme pokazati. Ne krijemo šampionske ambicije, uz podršku sa tribina i naše navijače sigruno da možemo puno toga napraviti do kraja prvenstva“ – kazao je šef struke FK Sloboda Husref Musemić.

Kapiten tima Zajko Zeba takođe se obratio novinarima na današnjoj press konferenciji koja je upriličena povodom prozivke igrača:

Dobro smo se odmorili tokom ove pauze. Jedva čekamo nove utakmice i nove pobjede. Vjerujem da ćemo se dobro spremiti i nastaviti pružati kvalitetne partije na terenu“ – rekao je Zeba.

Današnjim okupljanjem fudbalera Slobode na stadionu Tušanj zvanično su i počele pripreme gdje će trenirati do 23. januara. Nakon toga ekipa 25. januara putuje u etno selo “Stanišić” kod Bijeljine. U ovom semberskom odredištu ostaju do 01. februara.

  • fk-sloboda-pripreme-2016052
  • Po povratku u Tuzlu Crveno – crni će na stadionu Tušanj 04. februara odigrati jednu prijateljsku utakmicu sa Zvijezdom iz Gradačca.

    Glavni dio priprema i uigravanja od 14 dana Crveno – crni će obaviti u Antaliji (Turska). U Antaliju se putuje 06. februara, a tamo će izabranici Husrefa Musemića odigrati četiri kontrolna susreta. Prvi meč je 10. februara protiv tima iz Kazahstana, a zatim slijedi meč sa Nordsjaellandom (Danska) 13. februara, te utakmica protiv jednog kineskog kluba 16. februara. Posljednji pripremni meč u Antaliji, ujedno generalku, Crveno – crni će igrati 19. februara protiv Dinama iz Minska (Bjelorusija).

    Ekipa se u Tuzlu vraća 20. februara, a pet dana kasnije Crveno – crni putuju u Banjaluku gdje će u okviru 19. kola BHT Premijer lige odmjeriti snage sa Borcem.

    Prvi trening fudbaleri Slobode odradili su danas na pomoćnom terenu stadiona Tušanj uz prisustvo oko 150 navijača i simpatizera koji su ih pozdravili aplauzom i tako iskazali podršku igračima i stručnom štabu Slobode u borbi za osvajanje šampionske titule odnosno duple krune kojoj se potajno nadaju. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje