Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

FK Sloboda: Ovo su neki od planova za budućnost kluba

Preuzmite sliku

Sjajni rezultati Crveno – crnih u prvih 11 kola BHT Premijer lige najbolji su dokaz u kojem pravcu ide Klub. Cilj je jasan – stvaranje jake, stabilne i evropske Slobode. Nakon teškog meča protiv Olimpica izabranici Husrefa Musemića dobili su slobodne dane do srijede kada slijedi odlazak na mini pripreme. Ekipa će prvenstvenu pauzu provesti radno u etno selu “Stanišić” gdje će boraviti do 10. oktobra (subota).

Crveno – crni će po povratku iz Semberije uigravanje za narednog protivnika (gostovanje kod Drine) nastaviti u Tuzli. Nakon Zvorničana pred našim timom je domaći meč protiv Travnika, a do sljedeće prvenstvene pauze izabranici Husrefa Musemića odigraće još četiri važna meča.

“Žrijeb Kupa BiH je 15. oktobra u 12 sati, a prva utakmica ovog takmičenja igraće se 21. oktobra. Nakon toga pred nama je veliki prvenstveni derbi sa Sarajevom 01. novembra, uzvrat Kupa 04. novembra i još jedan derbi – Zrinjski na Tušnju 07. novembra”, kaže Saša Vugdalić, direktor Kluba, te dodaje:

  • fukare-vugdalic-prozivka
  • “Stručnom štabu i igračima i dalje će biti omogućeni maksimalni uslovi za nesmetan rad. Liderska pozicija nas ne zanosi nego obavezuje za još bolje rezultate, a zajednički zaključak Uprave i Šefa struke je: Idemo dalje, svaka nova utakmica je priča za sebe! Kičma kluba Husić, pa Kurević, Karabegović, Ibrić, Musemić…su garancija za realizaciju postavljenog cilja. Lijepo je biti u tom društvu vrijednih i poštenih ljudi”.

    I dok Crveno – crni na bh. travnjacima budu vodili prvenstvene i kup bitke, direktor Kluba Vugdalić zadužen je za zahtjevan i odgovoran posao dobijanja licence za takmičarsku sezonu 2016/17. Pripreme dokumentacije za prvi dio aplikacije za licencu 2016/17 (rok 15.11… zatim 20.12,  pa 28.02. i zadnji set 31.03.2016) u punom su jeku i pored brojnih problema koje stvaraju stari dugovi i upornog podmetanja klipova. No pored svega, kao i do sada, odgovorna osoba za licencu direktor Vugdalić je optimista:

  • fk-sloboda-tabela
  • “Što nam više postavljaju klipove, nama je lakše! Ti isti se boje dokumentacije koju su za sobom ostavili. Zanimljivo upravo oni koji su od Slobode lijepo živjeli sada šalju presude i anonimne prijave kao na traci. Neće da shvate da mi možemo tražiti reviziju poslovanja 2001/2012 a onda ne bih bio u njihovoj koži. Poruka za njih je: Ne dirajte nas, ne kočite FK Sloboda, jer ona nije ni vaša ni naša, ona je institucija koja se voli i traje još malo pa 100 godina! Na žalost, sav financijski teret ja na plećima predsjednika Husića, ali na sreću za Slobodu  pa da je on tu i ne zaboravite: Mi sada odgovorno vodimo Klub!”.

    Ono što svakako zaokuplja Upravu Kluba je i poboljšanje uslova na stadionu Tušanj, a jedno od neizostavnih pitanja svakog navijača je i rješavanje problema funkcionalnosti reflektora. Noćne utakmice na tuzlanskom hramu fudbala velika su želja svih navijača i simpatizera Crveno – crnih.

    “Na žalost, reflektori nisu i nadležnosti Kluba. Sve se mora riješiti na relaciji JU Gradski stadion Tušanj/Elektrodistribucija Tuzla. Klub želi to riješiti do proljeća, ali ruke su nam svezane. Tačnije, mi ne možemo pomaknuti ni kamenčić na stadionu a tako malo treba: šminkanje Zapada, sanitarni čvor i svlačionice, pa bi Evropu igrali na Tušnju. Ovako moraćemo na Bilino Polje što bi bilo šteta, jer ovi divni navijači, građani Tuzle zaslužuju gledati svoju Slobodu na njenom Tušnju”, objašnjava direktor Vugdalić. (fksloboda.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje