Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fantastični Višća sa nova dva gola postao drugi strijelac turske Superlige (VIDEO)

Preuzmite sliku

Bh. reprezentativac Edin Višća nastavio je sa odličnim igrama te je sa dva gola i jednom asistencijom bio najzaslužniji za trijumf Istanbula od 4:0 nad Konyom za koju je nastupao naš Rijad Bajić.

Strijelac prvog pogotka na meču bio je Bekir Irtegun u 28. minuti susreta te se sa 1:0 otišlo na pauzu. Istanbul je u drugom poluvremenu krenuo još ofanzivnije pa su prednost udvostručili u 68. minuti.

Ovaj put strijelac za domaćina bio je Višća koji je sjajno matirao golmana Konye. Samo deset minuta nakon ovog pogotka, naš napadač je bio asistent za Batdalu treći gol Istanbula.

Fantastičan nastup Višća je krunisao svojim drugim golom na utakmici a četvrtim za Istanbul u 82. minuti meča čime je sa ukupno 6 golova u sezoni postao drugi strijelac lige a na ovoj poziciji nalaze se još vrhunski napadači Eto, Gomez i Kweuke.

  • visca-strijelac34
  • Višća je odigrao svih 90 minuta susreta te je sada sa šest pogodaka drugi strijelac lige dok je Istanbul ovom pobjedom napredovao za pet pozicija na tabeli te su sada na petom mjestu turske Superlige.

    Spomenimo i to da je naš reprezentativac Rijad Bajić odigrao prvih 45 minuta za gostujući tim. (Reprezentacija.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,