Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fantastična atmosfera: Fudbaleri Slobode pobjedom u derbiju čestitali rođendan Fukarama (FOTO)

Preuzmite sliku

U okviru 15. Kola BHT Premijer lige BiH Sloboda je u derbiju kola na Stadionu Tušanj pred oko 6.500 gledalaca savladala Zrinjski rezultatom 2:1 strijelci za domaći tim bili su Zajko Zeba i Damir Mehidić, dok je pogodak za Zrinjski postigao Vučina Ščepanović.

Sloboda je već u prvom napadu ofanzivnim pristupom izvela tri kornera u nizu, ali bez rezultatske promjene. Sjajan prodor Ordagića po lijevoj strani u 12. miunutu koji je tražio svoje saigrače u šesnaestercu Zrinjskog , nakon intervencije gostujuće odbrane lopta dolazi do Kise, koji loše šutira sa šesnaest metara, lopta odlazi preko gola Karačića.

Tuzlaci u nastavku i dalje dominantniji. Nakon kornera Veselinovića, najviši u skoku Mehidić ali njegov šut glavnom nije ozbiljinje ugrozio gol Zrinjskog.

U 21. minutu Zeba pokazuje još jednom o kakvoj se fudbalskoj veličini radi, sa nekih 48 metara šutira i lobuje uspavanog Karačića za erupciju oduševljenja preko 6.500 navijača na Tušnju.

Tri minute kasnije velika prilika za goste Zakarić izlazi sam pred Pirića, ali mladi reprezetativac BiH odlično brani, na odbijenu loptu nalijeće Mešanović, ali šutira preko gola. Igrači domaćih su protestovali kod prvog pomoćnika Ibrišimbegovića tražeći ofsajd poziciju.

  • sloboda-zrinjski-2015-derbi-premijer-liga (1)
  • U sljedećem napadu još jedna 100% prilika za crveno-crne nakon centaršuta Sarića iz kornera, Mehmedagić sjajan u skoku ali prečka saveznik Plemića.

    U nastavku meča Sloboda i dalje napada gol Zrinjskog. Prvo Veselinović sa dvadesetak metara testira Karačića koji krajnjim naporom brani, zatim Sarić pokušava dalekometnim šutem ali bez promjena.

    Terenska inicijativa Slobode urodila je plodom u 34. minutu kada Mehidić ponovo na noge diže prepuni Tušanj sjajnim golom sa ivice šesnaeterca pogodivši lijevi ugao Karačića.

    Zrinjski do dva kornera na utakmici dolazi pet minuta prije kraja prvog poluvremena. Ali odbrana tima iz Rudarske 2 odlično je funkcionisala u ovom meču. Prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 0:0.

  • sloboda-zrinjski-2015-derbi-premijer-liga (4)
  • U drugom poluvremenu bilježimo nekoliko poluprilika na obje strane. U 52. minuti Sloboda je imala sjajnu šansu, kada jedan igrač Zrinjskog izbija loptu ispred Ahmetovića koji propušta priliku za povećanje vodstva. Zrinjski je stvorio nekoliko poluprilika a počasni pogodak na Tušnju u posljednjim sekundama postigao je Vučina Ščepanović.

  • sloboda-zrinjski-2015-derbi-premijer-liga (6)
  • Konačan rezultat na Tušnju. Sloboda trenutno na prvom mjestu dijeli prvo mjesto sa ekipom Širokog Brijega ali obzirom na bolju gol razliku Širokom pripada titula jesenjeg prvaka. (Foto: V. Živković | Tuzlanski.ba)

  • sloboda-zrinjski-2015-derbi-premijer-liga (3)
  • Uskoro ekskluzivno na Tuzlanski.ba pogledajte korteo i bakljadu “Fukara” kao i ekskluzivne snimke dronom derbija na Tušnju.

    Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje