Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Engleski as slavi Bilića: “Svaka čast Biliću, ovo je najbolji West Ham koji sam gledao”

Preuzmite sliku

Nogometna subota na Otoku bit će u znaku šesnaestine finala FA kupa, a kao utakmica dana izdvaja se ona na Anfieldu gdje će od 18:30 igrati Liverpool i West Ham Slavena Bilića.

Engleski mediji su za najavu ovog dvoboju iz arhive izvukli sad već epski dvoboj te dvije ekipe, koje su u finalu prije sedam godina odigrali fenomenalnu utakmicu. Završilo je 3:3, a nakon ruleta s bijele točke Liverpool je bio sretniji i uzeo je trofej.

Junak susreta bio je legendarni Steven Gerrard, koji je postigao dva pogotka, a izjednačujući je zabio u sudijskoj nadoknadi vremena. Veliki Gerrard se prisjetio te utakmice.

Na nama je bio veliki pritisak. Respektovali smo West Ham, ali mi smo bili favoriti. Ekipa nam je bila puna zvijezda i morali smo osvojiti Kup. Sjećam se da od nervoze noć prije utakmice nisam ni oka sklopio. Na kraju je sve dobro završilo, a uvjeren sam da mi je to bila najbolja utakmica u životu”, rekao je Gerrard za Daily Mail, pa se osvrnuo na današnji susret i pritom je nahvalio Slavena Bilića:

‘Neće biti lako. Odlična su ekipa i uvjeren sam da Bilić i West Ham mogu postati crna mačka za Liverpool. Strašni su u kontri, a Liverpool bi tu mogao biti ranjiv. Obožavam Bilića. Sjećam se kako je bilo teško kad smo igrali protiv Hrvatske. Njegovu Hrvatsku je bio užitak gledati. Čak bih se usudio otići toliko daleko i reći da je ovo najbolji West Ham koji sam ikad gledao”, nahvalio je Gerrard trenera koji večeras ima priliku po treći put u sezoni srušiti kultni engleski klub. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,