Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Engleska Premier liga: Prije utakmica intoniraće se himna Francuske

Preuzmite sliku

Pred početak svih utakmica engleske Premier lige ovog vikenda intoniraće se himna Francuske, odlučio je Fudbalski savez Engleske (FA), javlja Anaodlu Agency (AA).

Horska verzija La Marseillaise biće intonirana nakon bacanja novčića, a igrači oba tima okupiće se zajedno sa sudijama u krugu na centru igrališta. Ovaj gest Richard Scudamore je opisao kao čin solidarnosti i sjećanja nakon serije terorističkih napada au Parizu 13. novembra u kojima je poginulo 129 ljudi. Zanimljivo u klubovima Premier ligi trenutno igra čak 72 igrača iz Francuske.

“S obzirom da smo veoma blizu jedni drugih, ali i na dugogodišnju vezu između Premier lige i Francuske, odlučili smo prije svih utakmica odslušati La Marseillaiseu kako bi pokazali svoju solidarnost i sjetili se žrtava u Parizu”, rekao je Sudamore za britanske medije.

Chelsea je najavio da će njihovi fudbaleri tokom subotnje utakmice sa Norwichem nostiti crnu trku kombinovanu sa bojama francuske zastave. I igrači Newcastlea će nostiti crne trake tokom ogleda sa Leicesterom.

Premier liga je od svakog kluba zatražila da mjere obezbjeđenja na stadionima budu maksimalne zbog eventualnih prijetnji od terorističkih napada. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje