Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

El Clasico: Barcelona šokirala “Santiago Bernabeu” (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Barcelone šokirali su najvećeg rivala Real Madrid i to na njihovom stadionu “Santiago Bernabeu” pred više od 80.000 navijača. Briljirala je “Barca” u 231. El Clasicu i slavila sa ubjedljivih 4:0.

Fudbaleri Barcelone šokirali su najvećeg rivala Real Madrid i to na njihovom stadionu “Santiago Bernabeu” pred više od 80.000 navijača. Briljirala je “Barca” u 231. El Clasicu i slavila sa ubjedljivih 4:0, javlja Anadolu Agency (AA).

Iako su u utakmicu ušli bez tek oporavljenog Lionela Messija gosti su sjajno otvorili susret. Nakon deset minuta odigrali su prelijepu akciju koju je golom zaključio Luis Suarez. U završnici prvog dijela novi šok za domaće igrače i navijače. Ovoga puta lijepo su kombinovali Andres Iniesta i Neymar koji je izbio sam pred Keylora Navasa i gurnuo loptu ispod njega u mrežu za 2:0.

Iako je Real u dva navrata zaprijetio na otvaranju drugog poluvremena, Barcelona je bila ta koja je mogla proslaviti novi gol. Neymar je petom uzvratio asistenciju Iniesti, a ovaj fenomenalno pogodio za velikih 3:0. Tačku na „i“ svoje, ali i briljantne partije cijelog tima, stavio je Suarez svojim drugim golom u 74. minuti.

Poslije 12. kola Barcelona je ostala na vrhu tabele sa 30 bodova, šest više od drugoplasiranog Reala koji bi, ukoliko sutra Atletico Madrid pobijedi u gostima kod Betisa, mogao pasti na treće mjesto.


Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,