Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Edin Višća najbolji bh. fudbaler u 2015. godini

Preuzmite sliku

Naš reprezentativac Edin Višća (25) najbolji je fudbaler Bosne i Hercegovine u 2015. godini prema izboru „Reprezentacija.ba“ portala i „BIH Scout“ mreže.

Višća je nakon prošle sezone i historijskog plasmana u Europa Ligu i ove sezone nastavio igrati odlično u svom Istabulu BB, za koji je u tekućoj sezoni postigao devet golova i napravio osam asistencija.

Kontinuitetom kvalitete u igrama u klubu i reprezentaciji Edin Višća je zaslužio ovo priznanje, a njegovi trud, ponašanje i odnos prema reprezentaciji Bosne i Hercegovine može biti primjer svima” – rekao je Bojan Selesković ispred “Reprezentacija.ba” i “BiH Scout”.

Edin Višća rođen je 17. februara 1990. godine u Čuništima kod Olova.

– Deni Milošević najbolji novi bh. fudbaler –

Deni Milošević (20) najbolji je mladi fudbaler koji je u 2015. godini debitovao za Bosnu i Hercegovinu u konkurenciji igrača koji nisu pozivani u “A” reprezentaciju BiH.

Milošević se nalazi na posudbi iz Standard Liegea u Beveren, gdje se nametnuo kao ključni igrač, a trenutno je i jedan od najboljih mladih igrača u seniorskoj konkurenciji belgijskog šampionata.

Njegovi atraktivni golovi i izuzetna dodavanja donijela su mu u bh. medijima epitet “novog Zvjezdana Misimovića.

Nakon dvije godine strpljivog čekanja rješavanja komplikovane administrativne procedure Deni je u 2015. godini debitovao za mladu reprezentaciju BiH. Prije toga je igrao za sve omladinske selekcije Belgije.

Deni Milošević je rođen 9. marta 1995. godine u belgijskom Liegeu. (Reprezentacija.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje