Edin Džeko prekinuo dugi golgeterski post (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine napokon je prekinuo dugi golgeterski post u dresu Rome.

U okviru 25. kola italijanske Serije A, Roma je gostovala kod Carpija i zabilježila pobjedu rezultatom 3:1. Međutim nije išlo sve tako glatko za Vučicu koja se mučila sve do pred sami kraj susreta.

Prvo poluvrijeme završeno je bez golova. Romu u vodstvo dovodi Digne sjajnim golom u 56 minuti. Domaći fudbaleri brzo su izjednačili nakon greške u odbrani Rome, Mbakogu sjajno upošljava Lasagnu koji bez većih problema dovodi Capri do izjednačenja.

Edin Džeko koji je igrao od prve minute napokon je prekinuo dugi golgeterski post u dresu Rome. Dijamant je doveo Romu u vodstvo od 2:1 na asistenciju Salaha. Igrao se 84. minut. Samo minut kasnije asistent kod Džekinog gola Mohamed Salah i sam postiže pogodak za konačnih 3:1. Golu je prethodila akcija u kojoj su učestvovali Džeko i Nainggolan.

Miralem Pjanić u igru ušao na početku drugog poluvremena umjesto El Shaarawya. Treći bh. reprezentativac Ervin Zukanović meč je gledao sa klupe za rezervne igrače.

Bila je ovo Romi četvrta uzastopna pobjeda nakon serije loših rezultata. Ekipa Luciana Spallettija je sada na trećem mjestu sa bodom, ali i utakmicom više u odnosu na Fiorentinu.

Edinu Džeki je ovo bio 4 gol u sezoni za Romu, a posljednji put bio je strijelac u novembru 2015. godine. (Tuzlanski.ba)