Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Edin Džeko: “Nijedan navijač nije želio prolaz u osminu finala više od mene, NIJEDAN!”

Preuzmite sliku

Putem svoje oficijelne Facebook prezentacije oglasio se i Edin Džeko…

“Dugo sam se dvoumio da li da išta kažem, da napišem, jer mi se nekad čini da nema smisla govoriti o osjećajima, o nadanjima, željama, frustracijama i svemu ostalom, jer će svi, ma šta god se napisalo ili reklo, imati svoju verziju istine.

E, pa imam i ja svoju, koja glasi da nijedan navijač na ovom svijetu nije želio više od mene prolaz u osminu finala SP-a. NIJEDAN!

Međutim, nismo uspjeli proći dalje, nažalost! Nismo imali ni sreće, a i neke druge stvari su bile protiv nas. Međutim, iz ovoga moramo izaći još jači, jer pobjednik se prepoznaje po tome, koliko brzo ustane, nakon pada, a mi ćemo se već protiv Irana pokušati iskupiti za propušteno, jer naša misija stvaranja jake i uticajne reprezentacije BiH tek počinje!

I sam sam razočaran, jer sam bio uvjeren da možemo otići dalje i boli me kao čovjeka, kao navijača, a još više kao sportistu, koji je sve dao i koji će uvijek davati sve za svoju zemlju, čiji sam ponosni stanovnik.

A što se tiče dušebrižnika, njih uvijek ima i uvijek će ih biti. Dobronamjernu kritiku uvijek prihvatam, kako ja, tako i moji suigrači. Argumentovanu, utemeljenu na činjenicama i od ljudi koji su realni, a ne onih koji s nestrpljenjem čekaju naš posrtaj, kako bi izašli iz rupa i krenuli u neki svoj obračun iz ličnih interesa.

Ja sam navikao na kritike, ali i na “pljuvanje”, i to od onih koji su ubjeđeni da bi više od mene voljeli da sam postigao gol. Više od svih navijača zajedno, vjerujte, volio bih da sam postigao taj gol, koji će sudija priznati, i još jednom donio radost svojoj zemlji!

Ne osvrćući se na ono što je bilo, već na ono što će biti, želim istinskim navijačima poručiti kako svi do jednoga dajemo sve za reprezentaciju BiH, jer to je naša svetinja.

Izgubili smo, ali moramo dići glavu gore i nastaviti se boriti protiv svih nepravdi, svih nedaća, ali i nažalost svih dušebrižnika, koji meni lično daju dodatnu snagu u svemu ovome što se dešava.

Hvala im na tome, a još veću zahvalnost dugujemo onim istinskim navijačima, čije nas mišljenje i najviše interesuje.”

Voli vas vaš Edin Džeko!

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,