Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džeko se prvo obrukao, a nakon toga postao junak utakmice (VIDEO)

Preuzmite sliku

Roma je na svom terenu u okviru 26. kola  italijanske Serije A ugostila Palermo i slavila pobjedu s ubjedljivih 5:0.

Od prve minute na terenu u dresu Rome bili su i naši reprezentativci Miralem Pjanić i Edin Džeko.

Trener Rome Luciano Spalletti je, kako pišu italijanski mediji, poslao Francesca Tottija kući uoči početka utakmice protiv Palerma zbog intervjua u kojemu je kapetan i legenda rimskog kluba kritizirao trenera.

Prvu pravu priliku da Roma dođe do prednosti ne koristi Edin Džeko, kada u 28. minuti sa oko tri metra ne uspijeva da loptu pošalje u prazan gol.

Na svu sreću, samo dvije minute kasnije na asistenciju Pjanića Džeko prima loptu namješta se na šut i ipak postiže gol za prednost od 1:0 i na taj način uspijeva da se iskupi za promašaj koji će sigurno pamtiti tokom svoje karijere. Kod rezultata 1:0 otišlo se na odmor.

U drugom poluvremenu Roma se potpuno razigrala i sa čak ukupno pet golova ispratila Palermo iz Rima.

Prvo je na asistenciju Džeke u 52. minuti Keita povisio rezultat na 2:0. Treći gol za Romu postiže Salah prvo na asistenciju Edina Džeke u 60. minuti, a svega dvije minute kasnije Salah postiže i svoj drugi gol u ovom susretu, a četvrti za Romu, igrao se 62. minut.

Za peti gol Vučice iz Rima ponovo je bio zaslužan naš reprezentativac Edin Džeko koji u svom stilu postavlja konačan rezultat od 5:0.

Sa dva gola i dvije asistenicije u večerašnjoj utakmici Džeko se sigurno vratio u svoju staru golgetersku formu. Ovo je Romi bila peta pobjeda u nizu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,