Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džeko: ”Večeras ćemo svi dati sve od sebe za trijumf”

Preuzmite sliku

Nogometna reprezentacija BiH igra večeras u Cardiffu drugu utakmicu kvalifikacija za odlazak na Euro koji će se 2016. godine održati u Francuskoj.

Izabranici Safeta Sušića pokušat će doći do povoljnog rezultata kako bi vratili poljuljano samopouzdanje pred nastavak kvalifikacionog puta.

Kapiten Zmajeva Edin Džeko istakao je prije odlaska u Vels da još puno bodova ima u igri.

S obzirom da smo prvu utakmicu neočekivano izgubili, a Wales je očekivano pobijedio Andoru, vjerujem da ova utakmica može da bude odlučujuća, ali i ne mora. Još dosta bodova je u igri, ali iskreno vjerujem da smo bolja ekipa od Walesa. No, to moramo pokazati na terenu. Oni imaju Balea i još nekoliko dobrih igrača koje znam iz engleske Premijer lige i znam koliko su spremni i koliko mogu. Zato kažem da će nam trebati više od sto posto da bismo pobijedili. Raspoloženje je dobro, igrači su spremni i ono što mogu reći u ime svih jeste da ćemo dati sve od sebe za trijumf – kazao je Džeko.

Prema posljednjem treningu koji je održan sinoć udarnu postavu BiH trebali bi činiti: Begović, Šunjić, Hadžić, Mujdža (Vršajević), Lulić, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Sušić (Hajrović), Džeko i Ibišević. (NAP)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,