Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džeko: Idemo tužni kući, ali s nama bi trebao i sudija (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Nogometaši Bosne i Hercegovine bili su izrazito ogorčeni suđenjem na noćašnjoj utakmici protiv Nigerije u sklopu 2. kola grupe F, u kojoj su upisali minimalni 1-0 poraz i ostali bez šansi za plasman dalje.

Nigerija je preko Petera Odemwingieja slavila s 1-0, no prije tog pogotka, kojem je prethodio prekršaj, Bosna i Hercegovina, tačnije Edin Džeko, je postigao sasvim regularan gol koji je novozelandski sudija O'Leary poništio zbog nepostojećeg ofsajda.

Najoštriji u kritiziranju sudija bio je “strijelac” Edin Džeko.

“Trebali smo pobijediti, a sudija se treba sramiti svog suđenja. Naša ekipa ide kući i tužna je zbog toga, no s nama bi kofere trebao pakirati i sudija. On je u potpunosti utjecao na ishod utakmice koju smo izgubili i zbog koje se vraćamo kući”, smatra Džeko, na kojeg se nadovezao Zvjezdan Misimović.

“Sudije su pogriješile, no mi nismo trebali izgubiti ovu utakmicu. Edin je postigao sasvim regularan pogodak, ali ne možemo više ništa učiniti po tom pitanju.”

  • Leri23-sudija
  • Grupu predvodi Argentina sa šest bodova, Nigerija ima četiri, Iran jedan, a na dnu je Bosna i Hercegovina bez bodova. U posljednjem će kolu BiH igrati protiv Irana, koji uz svoju i pobjedu Argentine protiv Nigerije može izboriti osminu finala. (Totalsport)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje