Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džeko, Ibričić, Ćatić i zlatni odbojkaši na dženazi žrtvama genocida u Srebrenici (VIDEO)

Preuzmite sliku

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine Edin Džeko i Senijad Ibričić prisustvuju današnjoj dženazi 175 žrtava srebreničkog genocida u Memorijalnom centru Potočari. Kako javljaju reporteri Anadolu Agency (AA), Džeko i Ibričić u Memorijalni centar u Potočarima su došli u pratnji Munire Subašić, predsjednice Udruženja “Majke enklava Srebrenice i Žepe”.

Osim Džeke i Ibričića, današnjem posljednjem ispraćaju 175 posmrtnih ostataka najstrašnijeg zločina na tlu Evrope nakon Drugog svjetskog rata prisustvuju i poznati bh. bokser Andan Ćatić, kao i reprezentativci BiH u sjedećoj odbojci, aktuelni prvaci Evrope i svijeta. Inače, danas će u engleskom gradu Stokeu Asmir Begović, golman fudbalske reprezentacije govoriti na komemoraciji posvećenoj genocidu u Srebrenici.

Brojni sportisti BiH od jutros statuse na društvenim mrežama posvetili su genocidu počinjenom nad stanovnicima podrinjskog grada u julu 1995. godine sa porukom “Don't forget Srebrenica” (u prijevodu sa engleskog jezika: Ne zaboravi Srebrenicu), piše Anadolu Agency. (Foto: Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje