Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dvije godine od Schumijeve najveće borbe

Preuzmite sliku

Na današnji dan prije dvije godine Michael Schumacher pao je na skijanju i doživio tešku ozljedu glave. Dva puta je operisan, a više od pola godine bio je u komi u bolnicama u Grenobleu i Lausannei.

Danas se legendarni vozač Formule 1 oporavlja u krugu porodice. Troškovi liječenja popeli su se na skoro 20 miliona eura, a sedmični troškovi iznose oko milion kuna. Izgubio je mnoge sponzore, a supruga Corinna prodala je vikendicu u Norveškoj i privatni avion.

Porodica demantovala da je počeo hodati

Prošle sedmice pojavile su se glasine da je 46-godišnji Nijemac počeo hodati, ali…

  • schumacher_gettty
  • Nažalost, moram reći da to nije istina. Takva nagađanja su krajnje neodgovorna zbog ozbiljnosti njegovih ozljeda. Michaelu je u ovim trenucima privatnost vrlo bitna. Nažalost, glasine daju lažnu nadu ljudima koji su dio cijelog događaja”, rekla je njegova glasnogovornica Sabine Kehm.

    Informacija o njegovom oporavku ima malo, zasad se tek zna da samostalno diše i otvara oči, te da ponekad odaje dojam kao da razumije okolinu.

  • schumi_clanak-1fff
  • Bivši menadžer: Alarmantno je da ništa ne čujemo od porodice

    Mnogi, poput njegovog bivšeg menadžera Willija Webbera, zabrinuti su što ne čuju puno novih informacija.

    Smatram da je alarmantno da ništa nismo čuli od obitelji tako dugo. Da je bilo pomaka sigurno bi to podijelili s nama. Michael je bio čovjek koji nikad nije bježao od javnosti.”

    Sedmerostruki svjetski prvak u svojoj najvećoj borbi ima veliku podršku kolega, navijača i cijelog sportskog svijeta. (index.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,