Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dva gola Rahmanovića: Bivši fudbaler Slobode pokorio Hajduk (VIDEO)

Preuzmite sliku

U sjeni pobjede Željezničara nad Ferencvarošem, medijski nezapažena je ostala sjajna igra mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine i bivšeg fudbalera Slobode, Amara Rahmanovića koji je u prvom meču drugog pretkola Evropske lige sa dva gola na domaćem terenu u dresu Kopra pokorio Splićane. Koper je na kraju slavio rezultatom 3:2.

Najprije u 17. minuti glavom a nakon toga i u 41. minuti, Amar Rahmanović je golmana Hajduka Kalinića u dva navrata primoravao da vadi loptu iz gola i na taj način osigurao izuzetno vrijednu pobjedu svom timu pred revanš u Splitu. Zanimljivo je da je prvi gol na utakmici postigao Halilović čiji su roditelji porijekom iz Živinica.

– Zadovoljni smo pobjedom, žao mi što smo pred kraj utakmice primili pogodak, ali možda je i bolje obzirom da ćemo ući sa dosta opreza u utakmicu na Poljudu. Znamo da nas očekuje paklena atmosfera u Splitu, ali upravo zbog toga se i igra fudbal, na Poljudu sam već igrao tako da se radujem revanšu, za Tuzlanski.ba ističe strijelac dva pogotka Amar Rahmanović, te dodaje:

– Redovno pratim dešavanja u Slobodi i zaista mi je veoma drago zbog svih pozitivnih dešavanja unutar kluba, želim im još puno pobjeda i ako Bog da i crveno-crni da zaigraju u Evropi, zaključuje Rahmanović.

rahmanovic-koper43

Rahmanović je crveno-crni dres napustio nakon ispadanja Slobode iz Premijer lige BiH, nakon kratkih epizoda u dresu Novog Pazara i Olimpica, talentovani mladi reprezentativac BiH se skrasio u dresu Kopera sa kojim je osvojio KUP Slovenije u kojem je njegov tim rezultatom 2:0 u finalu savladao Celje. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje