Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Do prije pet godina zarađivao 30 funti po utakmici, zbog tučnjave bio u kućnom pritvoru, a sada ga žele Real i Barca

Preuzmite sliku

Prvo je igrao za Stocksbridge Park Steels, osmoligaša kojem je bio i više nego dobar, za razliku od Sheffield Wednesdayu koji ga otjerao jer im je sa 178 centimetara bio prenizak.

Jamie Vardy je jučer zabio Manchester Unitedu, bio mu je to 14. gol u 14 kola pa je na vrhu tabele Premiershipa, a zabio je pogodak i u 11 uzastopnih utakmica te tako srušio rekord Ruuda van Nistelrooya u ligi. Ali ko je taj napadač koji je eksplodirao ove sezone i kojeg na ulici vjerojatno ne biste prepoznali?

Njegova priča uistinu je hollywoodska. Profesionalnu karijeru je počeo dosta kasno, s 20 godina. Igrao je za Stocksbridge Park Steels, osmoligaša kojem je bio i više nego dobar, za razliku od Sheffield Wednesdayu koji ga otjerao jer im je sa 178 centimetara bio prenizak. U osmoligašu je zarađivao 30 funti (preko 70KM) po utakmici, a paralelno i radio u lokalnoj tvornici u proizvodnji karbonskih vlakana. I to po 12 sati dnevno jer mu prihod od nogometa ni približno nije bio dovoljan za normalan život.

  • Vrady_Leicester
  • Nikako nije imao sreće pa je upao u tučnjavu koja je počela jer su mu huligani maltretirali najboljeg prijatelja. Neko vrijeme bio je u kućnom pritvoru koji je počinjao u 18 sati pa je često jurio kući s utakmica kako ne bi upao u još veće probleme.

    Sezonu je igrao u Halifax Townu, petoligašu, a potom i u Fleetwood Townu, a tada je finansijski napredak bio već očit. Zarađivao je oko 3500 funti mjesečno. Prije tri godine prepoznao ga je Leicester i kupio ga za milion eura.

  • Editorial use only. No merchandising. For Football images FA and Premier League restrictions apply inc. no internet/mobile usage without FAPL license - for details contact Football Dataco  Mandatory Credit: Photo by Jason Dawson/REX Shutterstock (5225980p)  Jamie Vardy of England: England v Estonia - Group E - European Championship 2016 Qualifier at Wembley Stadium, London. 09.10.15. Picture by Jason Dawson  England v Estonia, UEFA European Championship Qualifying Group E, International Football, Wembley Stadium, London, Britain - 09 Oct 2015
  • S Leicesterom je ušao u Premiership i prošle sezone je zabio samo pet golova. Ali ove je potpuno eksplodirao i s 28 godina na leđima je postao reprezentativac Engleske te igrač kojeg žele velikani Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Manchester United.

    U januaru ili na ljeto će napraviti transfer kojim će zarađivati milione godišnje i zbog čega nekoliko idućih generacija Vardyja neće morati ništa raditi. A kada se samo sjeti onih 30 funti po utakmici prije samo pet godina. (goal.com)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje