Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Davor Šuker u Sarajevu: Želimo da Hrvatska i BiH budu zajedno na Euru

Preuzmite sliku

Volio bih da na Evropskom prvenstvu u Francuskoj učešće izbore selekcija Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine, izjavio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker koji boravi u posjeti Sarajevu gdje se sastao sa predsjednikom Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Elvedinom Begićem, javlja Anadolu Agency (AA).

  • davor-šuker-u-bih
  • “Drago mi je da sam ovdje, da sam ovdje kod prijatelja. Između ostalog, nogomet je uvijek za saradnju. Bili smo na Svjetskom prvenstvu i želim da budemo i u Francuskoj na Evropskom prvenstvu zajedno. A što se tiče osobne stvari, ovdje sam i da dobijem potporu od Saveza za glasanje 24. marta u Beču gdje sam među kandidatima za Izvršni odbor UEFA-e. Bilo bi mi drago da dobijem taj glas potpore. Prije smo radili i uvijek ćemo zajedno raditi u budućnosti. Naša dužnost kao dva predsjednika je da pomažemo jedni drugima u savezima. Hrvatski nogometni savez je iz takozvanih malih saveza, i ako budem član Izvršnog odbora sigurno ću gledati te male saveze jer naš glas je isti glas, sa jednim njemačkim, španjolskim i sa engleskim glasom”, kazao je Šuker.

    Begić je istakao kako nogometni savezi BiH i Hrvatske imaju vrlo dobru i pozitivnu saradnju.

    “Izuzetno mi je zadovoljstvo da ugostim predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera. Ovo je jedan od niza susreta koje smo mi u posljednjem periodu imali. Naravno, uvijek je tema saradnja dva saveza. Nije tajna da je u prethodnom periodu Hrvatski nogometni savez itekako bio od pomoći Nogometnom savezu BiH, pogotovo u pripremama za odlazak na Svjetsko prvenstvo jer je to nama bio prvi put da učestvujemo. Danas razgovaramo oko saradnje u narednom periodu, zajedničkih projekata i zajedničkih nastupa kod određenih projekata prema UEFA-i i FIFA-i”, rekao je Begić.

    (Anadolija)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: