Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dani Alves napao španske novinare: Kakvo ste vi je*eno smeće!

Preuzmite sliku

Svakim danom me je sve više sram što sam dio ovoga sporta i načina na koji nas iskorištavaju mediji kako bi prodali novine. Sve se manje govori o nogometu, o taktici, potezima…

Gradski derbi između Barcelone i Espanyola za sobom još uvijek vuče repove. Barca je slavila s 4:1, ali Espanyol je u toj utakmici zaradio dva crvena kartona, a naknadno je i Luis Suarez kažnjen s dvije utakmice jer se sukobio s protivnicima u tunelu.

Mediji su nakon pobjede Barce veliki dio svog prostora posvetili gruboj igri na terenu i potezima koje je Urugvajac napravio tokom utakmice, a to je naljutilo Danija Alvesa.

Svakim danom me je sve više sram što sam dio ovoga sporta i načina na koji nasiskorištavaju. Nekada sam mislio da mogu izaći na travnjak igrati za svoj dres, a onda ću nakon utakmice čitati komentare, ovisno jesam li dobio ili izgubio, o tome kako sam dobro ili loše igrao.”

Sada nas mediji koriste kako bi prodali što više novina. Svaki dan se sve manje govori o nogometu, o taktici, potezima, vještinama, golovima i spektaklima. Kakvo su oni j***** smeće,” napisao je branič Barcelone na svom Instagramu.

Klub s Camp Noua se ubrzo nakon njegove objave oglasio i ogradio od takvog stava.

Dani Alves je uputio jako kritičnu poruku medijima te je koristio uvredljive izraze. Igračima je dopušteno da slobodno iznose svoje mišljenje, ali Barcelona želi razjasniti da se ne slaže s uvredljivim izrazima koji su korišteni.” (goal.com)

  • dani-alves
  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,