Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Danas od 17 sati na tuzlanskom Telexu: Takmičenje za pobjednika Pan 3 na 3 (FOTO)

Preuzmite sliku

Uprkos lošim vremenskim uslovima jučer je na tuzlanskom Telexu uspješno odigran prvi dan najvećeg takmičenja u uličnoj košarci u BiH “Pan 3 na 3” na na koji se prijavilo 49 ekipa iz BiH i regije. Odigrane su utakmice kvalifikacija i većina susreta iz šesnaeastine finala.

Svi timovi koji su osigurali prolazak za nastavak takmičenja na Telexu danas se okupljaju u 16 i 30 sati, jer od 17 sati turnir “Pan 3 na 3” se nastavlja.

Prve će se odigrati preostale dvije utakmice šesnaestine finala u kojima će snage odmjeriti ekipe: “Tuzlansko – bijeljinski kanton” vs “White walkers” i
Voriorsi” vs “Vunba“. Potom slijede utakmice osmine finala.

Kvalitetne ekipe i strastveni ljubitelji košarke danas će se okušati i u takmičenju u zakucavanju i u šutiranju za tri poena. I sve to za vrijedne novčane nagrade!

Podsjećamo, ekipe igraju na jedan koš po sistemu 3 na 3 i pobjednički tim osvaja novčanu nagrada od čak 3 000 KM! Nagrada za drugo mjesto je 1 000 KM, a za najboljeg tricaša i najbolje zakucavanje planirana je novčana nagrada od 300 KM.

Frenkie i FMJam Crew garantuju dobar prvod uz cjelodnevni muzički program, ali i svakako u okviru zanimljivog takmičenja, “Rap Battle-a”, također planiranog za večeras.

Uzbudljivo će biti na tuzlanskom Telexu do kasnih noćnih sati kada ćemo znati i ime ovogodišnje pobjedničke ekipe.

Prošlogodišnji “Pan 3 na 3” – Street Basketball turnir proglašen za najorganizovaniji i najbolji turnir na području BiH i jugoistočne Evrope. I ove godine realizuje ga kompanija Carlsberg BH, sa svojim dobro poznatim brendom Pan, u saradnji sa Omladinskim košarkaškim klubom Sloboda iz Tuzle.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,