Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Damir Beljo čestitao Ćatiću: “Majstore svaka čast na svemu, Bog ti podario zdravlja, sreće i blagoslova”

Preuzmite sliku

Povodom osvajanja svjetske titule Felixa Struma (Adnana Ćatića), koji se na ovaj način peti put okitio titulom najboljeg, oglasio se i Damir Beljo, prvak Evrope po WBO verziji.

–  Imali smo imali priliku gledati odličan meč, vrijedan svjetske titule a i puno visš! Uživao sam u boksu i uistinu od srca hvala Adnane na ovakvom meču,stavu i na kraju govoru…  Adnan u 37-oj godini, u izvrsnoj psihofizičkoj spremi protiv “Ruske mašine”, meč je bio izvrstan i sve ovo zaslužuje da im se obojici oda ogromno priznanje, posebno Adnanu, jer ipak 37 godina i stvarno je sve ostavio u meču, išao je i gorio za pobjedom i teško da se u ovakvim mečevima može očekivati velika dominacija jer je to nerealno, jer to su TOP bokseri, ali ono đto je on pokazao je bilo odlično s obzirom na protivnika kojeg je imao i uzeo je po peti put svjetsku titulu!

Majstore svaka čast na svemu, Bog ti podario zdravlja,sreće i blagoslova. Bit će uvijek nažalost onih koji ce naći razlog da negativno iskomentiraju pa vjerovatno i na ovu moju izjavu, ali mislim da bi svi trebali samo da uživamo u svim našim sportistima, svim uspjesima, bilo da su sportisti iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore… svi smo mi susjedi i svi se mi razumijemo i zašto bi bili zavidni ili djelili na “naše” i “njihove” … Svi smo Božiji i svi smo naši! Adnane hvala ti za veliki, ne samo boksersaki nego i za veliki sportski-ljudski rezultat – napisao je Damir Beljo na svom profilu na Facebooku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,