Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Cristiano Ronaldo potpisao dres koji ide na aukciju za pomoć Gavrilu iz Kragujevca

Preuzmite sliku

Cristiano Ronaldo se odazvao na poziv za priključenje u humanitarnu akciju te poklonio svoj potpisani dres koji je stavljen na aukciju kojom se prikuplja novac za liječenje bebe, Gavrila Đurđevića iz Kragujevca.

Osmomjesečni Gavrilo boluje od spinalne mišićne atrofije, jako teške i progresivne bolesti koja često završava smrću. Za liječenje i operaciju malog Gavrila potrebno je 2.5 miliona eura, a dosad je skupljeno otprilike milion eura.

Dio tog novca namaknut je i prodajom kapitenske trake koju je Cristiano Ronaldo srdito bacio na travnjak tokom kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo između Srbije i Portugala (2:2) u Beogradu. Ronaldo je vrpcu bacio na teren ogorčen time što mu suci u nadoknadi susreta nisu priznali regularan gol za pobjedu. Potom je napustio teren, iako je utakmica još trajala.

Tu traku s terena na stadionu Rajko Mitić skupio je vatrogasac Đorđe Vukićević, koji inače radi na osiguranju utakmica na najvećem srpskom stadionu, a ona je bila stavljena na aukciju. Prodana je za iznos od 64.000 eura.

Informacija o tome, navode srpski mediji, stigla je do Ronalda koji je odlučio dodatno pomoći. Svoj je dres s posvetom za malog dječaka potpisao i proslijedio ga kompaniji koja ga je stavila na aukciju s početnom cijenom od oko 8, 000 eura. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,