Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Članovi AK „Sloboda Tehnograd“ prvaci Federacije BiH u dvorani za 2021.

Preuzmite sliku

Nakon što je prošlog vikenda u Sarajevu u olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch” održano Državno dvoransko atletsko prvenstvo na kome su se Hajrudin Vejzović i i Edhem Vikalo okitili zlatnim medaljama i odbranili titule senirskog i juniorskog prvaka BiH u dvorani za 2021., jučer je održano i Dvoransko prvenstvo Federacije BiH za mlađe kategorije.

Titule prvaka Federacije BiH osvojili su Bakir Musić u trci na 60 m prepone i Ema Mešković u trci na 60 m. Pored titule prvaka FBiH u trci na 60 m prepone Bakir Musić je osvojio i bronzanu medalju u trci na 60 m. Pored osvojenih medalja najmlađi članovi AK „Sloboda Tehnograd“ su postigli odlične rezultate istrčavši svoje lične rekorde, saopćeno je iz tog kluba.

Nikola Pavljašević je osvojio 4. mjesto u trci na 60 m u kategoriji pionira, Kerim Halilović 5. mjesto u kategoriji cicibana na 60 m, Ajna Nezirovac 6. mjesto u kategoriji cicibanki. Na federalnom prvenstvu u dvorani AK „Sloboda Tehnograd“ su predstavljali i najmlađi članovi kluba polaznici „Škole atletike“ Amar Bećirović, Vedad Suljkanović, Tarik Nezirovac, Adna Babović, Melina Murgić, Ema Halilović.

U okviru federalnog atletskog prvenstva održana je i trka za seniore na kome je Hajrudin Vejzović osvojio 1. mjesto, dok je Omar Džanić osvojio 3. mjesto. Pored te trke održan je i bacački atletski miting na kome su nastupili najbolji bacači Federacije BiH predvođeni Mesudom Pezerom iz AK „Zenica“koji je ubjedljivo pobijedio, dok je u ženskoj konkurenciji također pobijedila članica Ak „Zenica“ Mediha Salkić, a bronzanu medalju osvojila je članica AK „Sloboda Tehnograd“ Edisa Demirović. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje