BHT Premijer Liga: Rođeni sve bliže ispadanju, Travnik iznenadio, gostujuće pobjede Sarajeva i Zrinjskog
Foto: Tuzlanski.ba

Utakmicama 16. Kola BHT Premijer Lige danas je započeo ciklus od tri utakmice koje će odigrati bosanskohercegovački klubovi do 5. decembra  do zvanične zimske pauze. Sarajevo i Zrinjski su  slavili visoku pobjedu u Zvorniku, dok je Velež nastavio da tone sve dublje.

Sarajevo je u Zvorniku protiv Drine riješilo pitanje pobjednika za 20 minuta. U razdoblju od 22 do 42 minute golovima Rustemovića, Okića i Duljevića. Sve što su domaći napravili je gol Nikolića iz 70. minute.

Rudar iz Prijedora je poveo na gostovanju kod Mladosti DK u 9. minuti preko Radoje, a Kovač i Kobilica su krajem prvog i početka drugog dijela režirali preokret i sjajan nastavak debitanske Mladosti.

Vitez je poražne od Radnika Bijeljina 0-1, uz čak 3 crvena kartona. Jevtić (Vitez) i Jakovljević (Radnik) su pocrvenili u 33. minuti, a treći crveni karton na utakmici dobio je Fajić kod domaćih u 77. minuti. Obradović je pogodio u 88. minuti za veliku pobjedu Radnika.

Zrinjski je privremeno zasjeo na vrh tabele pobjedom u Sarajevu nad Olimpicom. Plemići su poveli u 43. minuti autogolom Regoja. Da bi Zakarić i Petrak uknjižili pobjedu Zrinjskog 0-3 u samom finišu meča.

Travnik je iznenadio Širokobriježane na Pecari odigravši 2-2. Wagner je 10. golom sezone doveou vodstvo Široki. Izjednačio je Dudić iz penala. Krstanović je 12 minuta prije kraja pogodio za 2-1 domaćih. za konačnih 2-2 pogodio je Kouadio u 89. minutu.

Šesnaesto kolo BHT Premijer Lige biće kompletirano sutrašnjim utakmicama: Sloboda - Čelik (12:30h) i Željezničar - Borac (13:00h). (Tuzlanski.ba)