Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bh. olimpijac Amel Tuka večeras nastupa u švicarskom Luzernu

Preuzmite sliku

Olimpijac Amel Tuka večeras će, nakon sjajnog nastupa na sarajevskom mitingu u centru “Safet Zajko” i novog ličnog rekorda na 400 metara, nastupiti na mitinigu u švicarskom Luzernu na kojem će trčati ‘svoju disciplinu’ 800 metara.

Ovo mi je izuzetno važan nastup, koji je odavno planiran i koji mi je važan uoči nastupa na evropskom prvenstvu, ali i pokazatelj forme za olimpijske igre – rekao je Tuka za.

Na večerašnjem tradicionalnom, tridesetom izdanju, mitinga u Luzernu, osim Tuke planirano je da nastupi i veći broj talentiranih domaćih trkača, ali će glavnu bitku voditi Bube Andreas iz Danske, Šveđanin Kramer Andreas, Australac Rowe Alexander, te Kipketer Alfred i Chern Makan Michael iz Kenije, Slovenac Rudolf Zan, Rimmer Michael i Jamie Webb, oba iz Velike Britanije, Hairane Jamal iz Katara, Ummel Dominik iz Luzerna i Nijemac Huber Benedikt.

Utrka muškaraca na 800 metara prema programu mitinga planirana je u 21.37 sati, a brojni ljubitelji sporta i atletike moći će je pratiti na televizijskom kanalu Eurosport.

 Amel Tuka ove godine ima dva važna nastupa, od 6. do 10. jula na evropskom prvenstvu u Amsterdamu (Holandija), i od 5. do 21. avgusta na olimpijskim igrama u Brazilu. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,