Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bh. košarkašice uoči utakmice u Tuzli: Mala smo reprezentacija, ali imamo veliko srce (FOTO)

Preuzmite sliku

Na današnjoj konferenciji za medije uoči početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u košarci za žene predstavljena je nova igračica bh. reprezentacije Lynetta Kizer, a selektor i igračice su iznijeli svoja očekivanja od predstojećih susreta.

Protivnice Bosne i Hercegovine ispod koševa su ženske reprezentacije Turske, Rumunije i Izraela, a sve utakmice na domaćem terenu igrat će se u Tuzli. Prvu utakmicu protiv Rumunije reprezentativke BiH igraju 21. novembra, dok 25. novembra u 20 sati u “Mejdanu” dočekuju reprezentaciju Republike Turske.

Lynettu smo prozvali Zineta Kajzerović čim je dobila bh. pasoš. Inače je iz Virdžinije, iz Sjedinjenih Američkih država, a igra u Galatasarayu. Što se tiče rada, imamo odlične uslove i na nama je samo da radimo. Očekuje nas težak posao i iako ćemo vjerovatno biti outsideri, svaku ćemo utakmicu igrati za pobjedu i, znajući da smo dali sve od sebe, čestitat ćemo protivniku ako nas dobije“, izjavio je Goran Jovanovič, selektor bh. reprezentacije.

Jovanovič je naglasio da je raspored igranja neugodan, uda je grupa teška, a otežavajuća okolnost je i to što se reprezentacija sastaje nakon pet godina neigranja.

“Generacija igračica koju sada imamo je sjajna i treba im podrška, ali i vrijeme, jer tokom četverogodišnjeg ciklusa one mogu postići značajan rezultat“, rekao je Jovanovič, dodajući da očekuje da će se ravnopravno nositi sa svim protivnicama i pokazati da znaju igrati košarku.

Milica Deura smatra da su djevojke željne dokazivanja i rada, ali protiv sebe imaju respektabilne ekipe.

Mala smo reprezentacija, ali imamo veliko srce, koje ćemo ostaviti na terenu, boreći se do zadnje sekunde, u čemu nam je potrebna i podrška publike“, poručila je Deura. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje