Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

“BH Fanaticosi” se ogradili od pojedinaca koji nisu ispoštovali minut šutnje

Preuzmite sliku

Navijačka grupa „BH Fanticos“ (BHF) koja prati reprezentacije Bosne i Hercegovine ogradila se od akta pojedinaca koji nisu ispoštovali minut šutnje za žrtve terorističkog akta u Parizu prije fudbalske revanš utakmice baraža za EURO 2016 protiv Republike Irske (0:2) u ponedjeljak naveče u Dublinu.

Nakon nemilih i ružnih scena prekidanja minute šutnje (u znak odavanja počasti žrtvama atentata u Parizu) na utakmici Republika Irska – Bosna i Hercegovina u Dublinu, mi BH Fanaticosi nalazimo potrebu da se obratimo javnosti, jer smo u medijima i na društvenim mrežama bili prvenstveno mi prozivani, pokazivani i predstavljani kao izvršioci ovog djela. Želimo da se izjasnimo da smo apsolutno protiv ovakvog ponašanja i da je naša navijačka skupina ispoštovala minutu šutnje, te da smo učinili sve da spriječimo pojedince da to čine. Pojedinačni ispadi osoba na tribini nikako i ni u kakvom slučaju ne mogu predstavljati našu navijačku skupinu i takve osobe u BHF nisu dobrodošle“, piše u saopštenju za javnost BHF-a.

Nekoliko navijača fudbalske reprezentacije BiH tokom minuta šutnje u ponedjeljak na stadionu „Aviva“ uzvikivalo je „Palestina“, što je izazvalo ogorčenje 50.000 ljudi prisutnih na impozantnom sportskom zdanju.

Brojni svjetski mediji potom su objavili vijest kakao „navijači BiH nisu ispoštovali minut šutnje“, što je bacilo veliku mrlju na sportski događaj, ali i ugled države BiH u svijetu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje