Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bh. atletičari nastupaju na Prvenstvu malih zemalja na Malti

Preuzmite sliku

Atletski reprezentativci i reprezentativke Bosne i Hercegovine, njih devet, predvođeni selektorima muške i ženske reprezentacije, Elvirom Krehmićem i Dragomirom Čabrilom, danas će nastupiti na Prvenstvu malih zemalja na Malti. 

Prvenstvo malih zemalja zamišljeno je kao specijalni projekt Evropske atletske federacije – EAA na kojem će pored članice Atletske asocijacije malih zemalja (Andora, Kipar, Gibraltar, Island, Lihtenštajn, Luksemburg, Malta, Monako, San Marino i Crna Gora), učestvovati i predstavnici iz Makedonije, Albanije, Armenije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Gruzije, Kosova i Moldavije.

Ukupno će nastupiti 18 zemalja.

Takmičenje se održava prvi put, a pravo nastupa su stekli atletičari koji su ispunili norme koje je postavila Evropska atletska federacija.

Bosnu i Hercegovinu će predstavljati: Gorana Cvijetić – 100 m prepone, Hodžić Samir, Lučić Sara i Mladena Petrušić – vis, Rusmir Malkočević i Milica Ožegović – 400 metara, Tanja Marković – dalj, Abedin Mujezinović i Bojan Stanišić – 800 metara, ističu iz Atletskog saveza BiH.

Na takmičenju na Malti neće nastupiti naši najbolji atletičari Mesud Pezer, Hamza Alić, Amel Tuka, Kemal Mešić i Dejan Mileusnić.

Tokom vikenda, Alić, Tuka i Lucija Kimani će nastupiti na Mitingu “Safet Zajko“ u Sarajevu. Tuka će trčati trku na 400 metara, dok će Alić nastupiti u bacanju kugle. Kimani će trčati u utrkama na 3000 metara i 800 metara.

Bacač kugle Mesud Pezer će u naredna dva dana nastupiti na mitinzima u Finskoj i Estoniji. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,