Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Baždravić: Uvjeren sam da možemo na EURO 2016, moramo napadati sa puno ambicija (VIDEO)

Preuzmite sliku

Oni su kvalitetna ekipa i neće biti velikih iznenađenja ni sutra. Ovdje ćemo igrati na njihovom stadionu, ali sam uvjeren da imamo argumente da im odgovorimo, te da na kraju odemo na Evropsko prvenstvo, rekao je Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, na večerašnjoj pres-konferenciji u Dublinu uoči sutrašnje revanš utakmice play-offa za EURO 2016 protiv Irske.

Moramo igrati i oprezno i ofanzivno. Moramo napadati sa puno ambicija. Bit će tu puno taktičkih zamisli, nadam se dobrih sa naše strane. Rezultat 1:1 nije baš lagan. No, učinit ćemo sve da ga okrenemo u našu korist“, kazao je Baždarević, javlja reporter Anadolu Agency (AA) sa stadiona „Aviva“ u Dublinu, gdje će bh. tim večeras imati posljednji trening pred meč.

Što se tiče zdravstvenog biltena u ekipi, o tome ću nešto više znati poslije treninga, odnosno znat ćemo koji igrači su spremni sutra da igraju. Mensur Mujdža se povrijedio u prvom susretu u petak u Zenici, pa ćemo vidjeti da li će moći igrati, kao i još neki igrači koji su dobili udarac u petak naveče. Nadam se da će svi biti spremni“, istakao je Baždarević.

I o taktici, formaciji i sastavu ćemo odlučivati nakon treninga, odnosno sutra pred utakmicu. U prvoj utakmici nismo bili konkretni u završnici, a vjerujem da to sutra neće biti slučaj“, dodao je.

Begović: Spremni smo na sve, dat ćemo sve od sebe za plasman na EP

Atmosfera u našoj ekipi je mirna i pozitivna. Čeka nas teška utakmica kao i u petak“, rekao je Asmir Begović, golman fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči večerašnjeg posljednjeg treninga bh. nacionalnog tima pred sutrašnju revanš utakmicu baraža za EURO 2016 protiv Irske.

Revanš utakmica baraža za EURO 2016 između Irske i BiH igra se sutra, 16. novembra, od 19,45 sati po lokalnom, odnosno od 20,45 po srednjoevropskom vremenu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje