Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Barcelona zabranila klincima slikanje s Raulom (VIDEO)

Preuzmite sliku

Miami je domaćin natjecanja La Liga Promises, jakog takmičenja najmlađih kategorija na kojem učestvuju U-12 momčadi klubova iz cijelog svijeta.

Preko vikenda dječaci su se pripremali za turnir, a golgeterski velikan Raul pozvan je da uveliča događaj.

Kako vidite, sve djeluje idilično, ali čak i u takvom okružju, s dječacima koji igraju nogomet na sunčanoj Floridi, mogući su skandali, a za jedan takav pobrinula se Barcelona, koja je njenoj djeci zabranila da se fotografiraju s legendom najvećeg suparnika Reala.

Novinari madridskih medija, dnevnika AS i radio stanice Cadena SER, koji izvještavaju s turnira, zaprepašteno su u domovinu javili kako je Raul predložio zajedničku fotografiju s mladim igračima Barcelone, na što su Katalonci odgovorili “Ne, upravo odlazimo, dječaci su umorni“.

Na Twitteru su se pojavile fotografije Raulovog pozdravljanja s delegacijom Barcelone i pokušaja slikanja s djecom u predvorju hotela, ali nema fotografije Realove legende i dječaka iz Barce tamo, dok su s druge strane, u Atleticu, drugom najvećem Realovom rivalu, nisu radili probleme kada je Raul predložio fotografiranje s njihovim dječacima. Možda zato što je Raul upravo u ovom uzrastu igrao za Atletico.

Cijela priča oko Barcelonine zabrane prerasla je u prvorazredni skandal o kojem bruji Španija, pa je predsjednik La Lige, Javier Tebas nazvao Barceloninu ekspediciju u Miamiju, nakon čega se Raul ipak uspio fotografirati s djecom Realovih rivala. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje