Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Baraž za Euro 2016: Ukrajina sigurna protiv Slovenije (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Nakon poraza Norvežana na domaćem terenu od Mađarske, te remija naše reprezentacije sa Ircima. Prvu domaću pobjedu u baražu za Euro 2016 u Francuskoj ostvarila je Ukrajina protiv Slovenije.

Na Lviv Areni domaći su poveli u 23. minuti kada je Ukrajince u vodstvo doveo Yarmolenko. Seleznyov je postavio konačnih 2-0 u 54. minuti igre, te će Ukrajinci na gostovanje u Sloveniju sa velikom prednošću. Katanecovom timu slijedi nemoguća misija u revašu, jer Slovenci moraju postići 3, a da ne prime nijedan pogodak u drugom meču.

Ukrajina je sasvim zasluženo slavila, kada se uzmu svi parametri u večerašnjem susretu. Tim Mikhayla Fomenka imao je konkretnije napade, posjed lopte (52%:48%), izveo je više kornera (10:1), od šest šuteva domaćih u okvir gola, dva su završila na kraju u mreži. Zanimljiv podatak jeste da u večerašnjoj utakmici Slovenci nisu uputili niti jedan šut u okvir gola Pyatova.

Zadnju utakmicu prvih mečeva baraža igraju Švedska i Danska u derbiju Skandinavije od 20:45h. Sutra ćemo znati prvog putnika na Euro kroz baraž gdje Mađari nakon pobjede u gostima, dočekuju Norvešku. Reprezentacija BiH otputovala je na vruće gostovanju u Irsku gdje će revanš susret odigrati u ponedjeljak 16. novembra. Dok su utakmice Slovenija – Ukrajina te Danska – Švedska na rasporedu u utorak 17. novembra. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje