Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Baković: N/FS BiH odbio ponudu Turaka za odigravanje prijateljske utakmice

Preuzmite sliku

Odbili smo ponudu čelnika Fudbalskog saveza Turske, odnosno menadžerske agencije koja ih je zastupala u njihovoj ponudi da 15. juna naše „A“ reprezentacije odigraju prijateljsku utakmicu u Istanbulu, rekao je za Anadolu Agency (AA) Jasmin Baković, generalni sekretar Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

Na pitanje zašto je N/FS BiH odbio ponudu, Baković je odgovorio:

„Nismo bili zadovoljni finansijskim uslovima iz ugovora. Naša reprezentacija ima značajan rejting u svijetu i ne igramo pod uslovima koji su nam ponuđeni. Jedno smo se usmeno dogovarali, no u pisanoj, zvaničnoj formi dobili smo drugačiju ponudu.“

Nije želio govoriti o kojoj se svoti novca radi, ali je istakao da nakon što je N/FS BiH odbio ponudu, bilo je dodatnih kontakata sa Turcima.

„Ponovili smo koji su minimalni uslovi pod kojima bi igrali utakmicu 15. juna u Istanbulu. Ukoliko izraze spremnost i pošalju nam novi prijedlog ugovora u roku dva-tri dana, možda dogovor o meču na kraju bude i postignut. U protivnom, nećemo igrati 15. juna“, istakao je Baković.

U N/FS BiH za Anadolu Agency potvrdili su da neće tražiti drugog protivnika za FIFA termin prijateljskih utakmica 15. juna.

„Nećemo tražiti novog protivnika za 15. juna. Nama je najvažnije da reprezentacija 12. juna u Zenici odigra dobro i pobijedi Izrael u kvalifikacijama za EURO 2016. Uvjeren sam da će to naši momci i uraditi, te da ćemo se vratiti u igru za plasman na naredno Evropsko prvenstvo“, naglasio je Baković.  (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,