Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Baković: Meč s Ircima u Zenici utakmica visokog rizika

Preuzmite sliku

Duel baraža s Republikom Irskom okarakterisan je kao “utakmica visokog rizika” i poduzeli smo sve mjere kako bi bila odigrana bez najmanjeg incidenta u Zenici, istakao je Jasmin Baković, generalni sekretar Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH).

“Bit ćemo pod lupom evropske i svjetske javnosti. Vjerujem da će sve proći u najboljem redu i da će naši navijači kao mnogo puta do sada biti 12. igrač naše reprezentacije”, kazao je Baković, te kako prenosi Anadolu Agency (AA), dodao:

“Za utakmicu u Zenici 13. novembra štampano je 10.500 ulaznica. Za gostujuće navijače izdvojili smo 680 karata”.

Fudbalska reprezentacija BiH, osim u Zenici, imat će veliku podršku i u revanš meču play – offa za plasman na EURO 2016 u Dublinu 16. novembra.

  • jasmin-barakovic
  • “Svih 2.500 ulaznica predviđenih za naše navijače za utakmicu u Dublinu je rasprodano tako da će naši igrači imati snažnu podršku i u drugom susretu sa Ircima”, naglasio je Baković, izrazivši nadanje i uvjerenje da će se BiH plasirati na naredno Evropsko prvenstvo, koje će se odigrati od 10. juna do 10. jula iduće godine u Francuskoj.

    – Baždarević je perspektiva i budućnost –

    Na pitanje hoće li N/FS BiH produžiti ugovor sa selektorom “A” reprezentacije Mehmedom Baždaravićem bez obzira na ishod baraža, odgovorio je:

    “Radom, entuzijazmom i rezultatima selektor Baždarević je pokazao da je naša perspektiva i budućnost. Sjednica Izvršnog odbora N/FS BiH bit će održana 6. novembra i tada bi moglo biti riječi o produženju ugovora sa Baždarevićem”. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje