Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Avdić obećao podržati najboljeg bh. paraplivača Memića

Preuzmite sliku

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić primio je najboljeg bosanskohercegovačkog paraplivača i člana Plivačkog kluba “Spid” Nermina Memića i njegovog trenera Amela Kapu, te tom prilikom obećao neophodnu podršku resornog Ministarstva.

Memić je tokom razgovora naglasio da trenutno prolazi kroz intenzivne pripreme za nastupajuće Evropsko paraplivačko prvenstvo u Portugalu, koje će biti održano za nešto manje od tri mjeseca, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

“Na prvenstvu 2018. godine malo mi je nedostajalo da uđem u finale, zato ću ovaj put dati sve od sebe da uđem u finalnu utrku na ovom prvenstvu”, istakao je Memić i dodao da trenira, a treninzi na Olimpijskom bazenu “Otoka” se održavaju po dva puta dnevno, šest dana u sedmici.

Trener Kapo je naglasio da bi ulazak Memića u finale bio historijski uspjeh za BiH i prvi put da jedan bh. paraplivač to uspije. Avdić je obećao podršku resornog Ministarstva najuspješnijem bh. paraplivaču.

“Od srca želim da ostvarite zacrtani cilj i postignete vrhunski rezultat, jer ćete tako na najbolji način predstaviti našu zemlju na ovom prestižnom takmičenju”, naglasio je Avdić. Evropsko paraplivačko prvenstvo biće održano od 16. do 22. maja ove godine. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje