Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Austrijanci zabranili ulaz: Navijači BiH penjali se na kontejnere da bi gledali trening reprezentacije BiH (FOTO)

Preuzmite sliku

Fudbalskim reprezentativcima Bosne i Hercegovine u Austriji pridružio se Semir Štilić, prvotimac Wisle iz Krakova.

Kako javlja reporter Anadolu Agency (AA), do večerašnjeg treninga na „Generali Areni“ u Beču nije se pojavio stoper Kubana Toni Šunjić. Njegov dolazak Mehmed Baždarević i saradnici u stručnom štabu očekuju do sutrašnjeg treninga koji će se održati na stadionu „Ernst Happel“, gdje će u utorak i biti odigrana prijateljska utakmica Austrija – BiH.

Inače, prvog od dva treninga u Austriji bilo je pošteđeno 10 prvotimaca iz sinoćnje utakmice u Andoru (BiH pobijedila 3:0 u petom kolu kvalifikacija za EURO 2016). Sa „ostalim“ reprezentativcima jedino je na vlastiti zahtjev trenirao Ervin Zukanović.

Desetorica iz sinoćnje početne postave sa Nacionalnog stadiona u Andorra la Velli radili sa lakše vježbe istezanja i rekuperacije u hotelu „Ritz“ sa Francuzem Stephaneom Gillijem, Baždarevićevim asistentom, izvještava reporter Anadolu Agency iz Austrije.

Navijači BiH su bili izuzetno razočarani i ljuti što nisu mogli gledati večerašnji trening. Mnogi od njih su i plakali, a dobar dio popeo se na obližnje kontejnere, skladište građevinskog materijala kako bi po kiši posmatrali rad popularnih „zmajeva“.

Nekoliko puta smo insistirali kod predstavnika FS Austrije da puste navijače, ali i naše malobrojne novinare da prisustvuju večerašnjem treningu u Beču. Međutim, svaki put su nas odbili obrazlažući to riječima da nemaju dovoljan broj zaštitara kako bi garantovali sigurnost na treningu. Nisu čak htjeli pustiti ni vas novinare jer su smatrali da ukoliko otvore jedan od ulaza navijači mogu napraviti stampedo“, kazala je Slavica Pecikoza, portparol Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

BiH će u utorak u Beču odigrati prijateljsku utakmicu sa Austrijom, a na stadionu „Ernst Hapel“ Edina Džeku i društvo trebalo bi bodriti oko 12.000 navijača, izvještava reporter Anadolu Agency.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje