Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Atletičari Slobode nastupili na Otvorenom dvoranskom prvenstvu Srbije i Međunarodnom bacačkom mitingu u Budimpešti

Preuzmite sliku

Povodom otvaranja nove atletske dvorane u Beogradu u nedelju 21. februara održalo se “Otvoreno dvoransko prvenstvo Srbije u u atletici” na kome su nastupili i atletičari AK: “Sloboda-Tehnograd” Rusmir Malkočević, Mahir Kurtalić i Ervin Rahmanović.

Rusmir Malkočević je u trci na 400 m istrčao najbolje vrijem sa rezultatom 49:66 s, dok je Mahir Kurtalić u trci na 60 m prepone dijelio I mjesto sa istrčanim vremenom od 8:35 s. Naš treći predstavnik Ervin Rahmanović je trku na 60 m prepone istrčao u vremenu od 9:28.

Rusmir Malkočević već 26 februara putuje u Istanbul na Međunarodni dvoranski atletski miting na kome će 27. februara nastupiti u trci na 400 m, a dva dana kasnije očekuje ga nastup na “Na dvoranskom prvenstvu Balkana” gdje će nastupiti u trkama na 400 m i 4×400 m.

U subotu 20. februara u Budimpešti su na Međunarodnom bacačkom mitingu u kategoriji dječaka nastupili i naši Ian Saxon Hall i Ermin Brkić.

Ian Saxon Hall je u kategoriji dječaka do 12 godina sa kopljem težine 400 grama osvojio I mjesto sa daljinom od 44.49 m, što predstavlja drugo vrijeme u Evropi u kategoriji dječaka do 12 godina. Sa težinom koplja od 500 grama Ian Saxon-Hall je također osvojio I mjesto.

Drugi naš predstavnik Ermin Brkić je u bacanju koplja težine 400 grama osvojio IV mjesto, dok je u bacanju koplja težine 500 grama osvojio II mjesto.

Pored predviđenog nastupa Rusmira Malkočevića na Međunarodnom atletskom mitingu i Prvenstvu Balkana u Istanbulu, već 01. marta naše takmičarke u kategoriji mlađih juniorki Mubina Hasanbašić, Monika Tončević i Zijada Šehić 01. marta nastupiti će u Beogradu na Otvorenom dvoranskom prvenstvu u trci na 800 m.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje