Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Argentinski fudbalski tim Huracan preživio tešku saobraćajnu nesreću u Venecueli

Preuzmite sliku

Fudbalski tim argentinskog prvoligaša Huracana doživio je tešku saobraćajnu nesreću u Venecueli, ali na sreću niko od fudbalera i rukovodstva nije teže stradao, javlja Anadolu Agency (AA).

Uprava kluba je saopćila da se nesreća desila kada su otkazale kočnice autobusa koji je ekipu vozio iz hotela na aerodrom u Caracasu.

Kočnice su otkazale na autoputu, a vozač je uspio iskoristiti priliku da izađe sa autoputa na sporedni put i izbjeći tragičnije posljedice. Autobus je znatno usporio na uzbrdici, ali je udario u obalu i prevrnuo se.

Veći broj fudbalera i članova rukovodstva tima su zadobili lakše povrede, a fudbaleri Patricio Toranzo i Diego Mendoza i član tehničke ekipe Pablo Santella su prebačeni u obližnju bolnicu, gdje im je ukazana ljekarska pomoć.

Nesreća se desila na povratku argentinskog tima Huracana iz Caracasa gdje su jučer odigrali uzvratni meč kvalifikacija za grupnu fazu Copa Libertadores, najelitnijeg klupskog fudbalskog takmičenja Južne Amerike.

Caracas je u tom meču slavio pobjedu rezultatom 2:1, ali je u nastavak takmičenja prošla argentinska ekipa Huracan jer su u prvom meću slavili pobjedu rezultatom 1:0 i izborili plasman zbog postignutog gola u gostima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje