Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Amer Bekić: “Prve nogometne korake napravio sam u Slobodi, ali sa Sarajevom želim titulu”

Preuzmite sliku

U svečanom salonu “Svetozar Vujović” u petak je održana press konferencija uoči utakmice 30. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, u kojoj će na stadionu “Asim Ferhatović Hase” snage odmjeriti FK Sarajevo i FK Sloboda.

Predstavnicima medija obratili su se mladi veznjaci Bordo tima, Gojko Cimirot i Samir Radovac, kao i trener prvog tima Fudbalskog kluba Sarajevo, Dženan Uščuplić, kazavši da su njegovi prvotimci maksimalno spremni za današnju utakmicu protiv tuzlanske Slobode.

  • uscuplic-spremni-smo-za-utakmicu-protiv-slobode
  • Spremni smo 120%, kako pshički, tako i fizički, bar ovi igrači koje imam na raspolaganju. Nećemo imati tri igrača koji su povrijeđeni, Duljević, Alispahić i Purić i jako mi je žao što oni neće biti tu. Ekipa je spremna kao i za svaku utakmicu koju smo igrali.”, rekao je Uščuplić, te se osvrnuo na sastav:

    Hoće li biti promjena u sastavu to ćemo znati nakon današnjeg treninga. Znamo da će utakmica biti tvrda i neizvjesna i takvu realno i očekujemo. Koliko ja znam ekipa Slobode je ove polusezone izgubila samo od Širokog i Zrinjskog, a mala prednost njihova je što dolaze rasterećeni, ali isto tako ekipa Sarajeva je ekipa koja od utakmice sa Olimpicom igra pod pritiskom i mislim da smo navikli na to“, kazao je Uščuplić.

    U klupskim prostorijama održana je press konferencija, na kojoj su se medijima obratili ofanzivci Bordo Kluba, Krste Velkoski i Amer Bekić.

  • bekic-uz-veliku-podrsku-navijaca-do-slavlja-velkoski-nije-vazno-ko-ce-dati-gol-pobjeda-je-prioritet
  • Sigurno da prije svega neće biti lagana utakmica i drago mi je što će ovo ako Bog da biti druga titula u nizu za mene. Prve nogometne korake sam napravio u Slobodi, poznajem igrače i mislim da neće biti lagano. Iskreno, trebamo gledati samo sebe, cijelu sedmicu smo radili i uigravali se. Sloboda je dobar tim sa odličnim trenerom, ali uz veliku podršku navijača ćemo slaviti.”, rekao je Amer Bekić.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje