Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Alem Begić pomogao Arthuru Abrahamu da odbrani titulu

Preuzmite sliku

Talentovani bokser Alem Begić koji gradi uspješnu karijeru u Njemačkoj, gdje ima veliki broj fanova među ljubiteljima borilačkih sportova, nedavno je bio sparing partner Arthuru Abrahamu, njemačkom bokseru armenijskog porijekla. Begić je uveliko doprinjeo pobjedi Abrahama koji je uspješno u Hannoveru peti put odbranio svjetsku WBO titulu u supersrednjoj kategoriji protiv Britanca Martina Murraya.

Begić svojim bokserskim vještinama i ofanzivnim i aktraktivnim stilom borbe oduševljava publiku u Njemačkoj, koja ga već sada naziva nasljednika Felixa Sturma. Veliki potencijal mladog boksera prepoznao je i Bjorn Schulz, kondicioni trener Wladimira Klitschka, koji trenira i Begića.

U profesionalnoj karijeri do sada je imao deset mečeva i zabilježio je isto toliko pobjeda. Alem Begić rođen je 07. marta 1987. godine u Munchenu. Jedan dio svog života, do treće godine, proveo je u Srebrenici kod djeda i nane da bi početkom rata, zajedno sa svojom rodbinom, otišao u Munchen gdje su se nalazili njegovo roditelji. Alem je pored sporta uspio da završi fakultet u Njemačkoj i stekne zvanje diplomiranog arhitekte.

Prvi profesionalni meč Begić je imao u svom gradu Srebrenici 22. novembra 2014. godine i od tada nizao je samo pobjede. Alem je rođak Ćamila Durakovića, gradonačelnika Srebrenice, i on mu je bio velika podrška u dosadašnjoj karijeri.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje