Subota, 20. Juli 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Znate li kada žene najviše uživaju u seksu?

Popularno

Mislili ste da je seks nešto što uglavnom rade djevojke u svojim dvadesetim? Saznajte da li ste u pravu

Iako su neka ranija istraživanja tvrdila da su žene seksualno najaktivnije u 28. godini života, rezultati najnovije obimne studije pokazuju da doba seksualnog vrhunca počinje kad žena napuni 35, a zatim traje čitavu narednu deceniju.

Više od trećine dama uzrasta od 35 do 44 godine upušta se u seksualne odnose dva do tri puta nedeljno, a 21 odsto u krevetu uživa četiri do šest puta sedmično. Čak 17 odsto ovih žena sebi je dalo najveću ocjenu u spavaćoj sobi (10 od 10), a više od trideset odsto tvrde da su apsolutno zadovoljne svojim seksualnim životom, odnosno izabranim partnerom.

Mnoge žene primjećuju kako im libido raste s godinama, a sredinom tridesetih i početkom četrdesetih osjećaju da su na seksualnom vrhuncu. Popularnost knjige “Pedeset nijansi sive” pojačala je seksualni apetit, posebno kod žena srednjeg doba, obrazujući ih kako da se što bolje povežu sa svojom seksualnošću – tvrdi seksolog Julie Pizgood i otkriva da je čak 47 odsto ispitanica priznalo da ih je čitanje navedene knjige podstaklo na više aktivnosti u spavaćoj sobi.

Žene u tridesetima i četrdesetim godinama razvile su svijest o svom tijelu i dobro znaju šta ih uzbuđuje, ali i kako da zadovolje svog partnera – zaključuje seksolog.

Evo koliko često žene stare između 35 i 44 godine uživaju u seksu:

Manje od jednom mjesečno – 7 odsto

Jednom mjesečno – 4 odsto

Jednom u dvije nedjelje – 4 odsto

Jednom nedjeljno – 11 odsto

Dva do tri puta u dvije nedjelje – 11 odsto

Dva do tri puta nedjeljno – 35 odsto

Četiri do šest puta nedjeljno – 21 odsto

Sedam ili više puta nedjeljno – 7 odsto.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,