Nedjelja, 21. April 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Nikako se ne upuštajte u seks u ovim situacijama

Popularno

Seks treba da bude vrhunac uzbuđenja među partnerima. Nikako ucjena ili razlog da se nekome više svidite. Ovo su situacije u kojima ne treba da stupate u odnos sa partnerom.

Ako ne želite seks

Ako niste sigurni da li biste imali seks ili radije uvalili u krevet i gledali omiljenu seriju, nemojte da se forsirate. Objasnite partneru o čemu se radi, a zabavu u krevetu odložite za vrijeme kada vam zaista bude bilo do toga.

Želite da mu se više svidite

Ako izlazite sa nekim za koga niste sigurni koliko mu se sviđate i imate li budućnost, nemojte da forsirate seks kao način na koji ćete ga impresionirati. Ta strategija je rijetko djelotvorna.

Ako je riječ o bivšem vaše prijateljice

Postoji samo jedna jedina opcija da se spetljate sa bivšim od vaše prijateljice, a koju bi vaša prijateljica i okolina prihvatili, a to je da je to – čovjek vašeg života.

To je uglavnom rijetko, a ovo pitanje je vrlo škakljivo. Od gomile slobodnih, bolje preskočite ikoga ko ima veze sa vašim prijateljicama.

Pod uticajem alkohola

Ako ste pijani ne upuštajte se u seks sa strancem, dečkom koga ne poznajete dovoljno. Ovakve odluke mogu dugoročno da vas proganjaju, pa je najbolje da kada popijete koju više da legnete i odspavate.

Ne želi zaštitu

Ako odbije da koristi kondom, ne upuštajte se u seks samo zato što ste se zaigrali. Njegova neodgovornost može da promijeni vaš život.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,