Subota, 20. Juli 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Muškarci iskreno: Ovo je razlog zašto ne želim seks sa ženom

Popularno

Većina muškaraca u pravilu želi seks, a iako su zdravstveni problemi razlog kod 30-ak posto muškaraca, kod većine njih riječ je o najobičnijoj – dosadi.

Zašto sve više parova prestaje sa seksualnom intimnošću? Zanimalo je to bračni par ljekara i terapeuta dr Boba Berkowitza i Susan Yager-Berkowitz koji su sproveli veliku studiju na 4000 muškaraca i žena u toj situaciji.

U svojoj knjizi “Zašto su se muškarci prestali seksati?” otkrili su sve razloge.

Evo koji su:

1. Problemi s libidom i erekcijom – 30 posto muškaraca reklo je da pati od erektilne disfunkcije, 16 posto od prerane ejakulacije, a 15 posto od odgođene ejakulacije. Neki od njih uopšte ne mogu postići ejakuliranje.

2. Depresija – Čak 34 posto muškaraca za sebe je reklo da su depresivni, a 57 posto žena smatra da su im muževi u tom stanju. Depresija je ozbiljno stanje tokom kojeg gubimo motivaciju, želju i volju, pa nije ni čudo da izostaje želja i za ovim aspektom života. Ako pijete neke tablete za liječenje one mogu direktno uticati na vaš libido.

3. “Moja partnerka više nije dovoljno seksualno avanturistična za mene” – izjavilo 68 posto muškaraca.

4. “Moja partnerka izgleda kao da više ne uživa u seksu” – razlog za 61 posto muškaraca.

5. “Zainteresovan sam za seks, ali ne sa svojom partnerkom” – izjavilo 48 posto muškaraca.

6. “Ljut sam na nju” –  razlog za 44 posto muškog pola.

7. “Dosadno mi je” – izjavilo je 41 posto muškaraca.

8. “Moja partnerka je u depresiji” – razlog za izbjegavanje seksa kod 40 posto muškaraca.

9. “Moja partnerka mi više nije privlačna” –  kaže 32 posto muškaraca.

10. “Imao sam ili imam aferu” – misli 20 posto muškaraca.

Muškarci u pravilu žele seks, a ako su nezainteresovani, i vi želite popraviti situaciju vrijeme je da počnete razgovarati. To trebaju biti kvalitetni razgovori, ponekad dugi i iscrpljujući, ali jedino na taj način možete do kraja saznati što jedno drugo muči i kako se možete pomjeriti s ove tačke, smatraju autori knjige.

Rješenje je ujedno i u oživljavanju romantike jer je većini parova dosadno. Prisjetite se zašto ste se međusobno zaljubili, zašto ste privlačili jedno drugo i pokušajte naučiti neke nove seksualne trikove, savjet je bračnog para Berkowitz.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,