Ponedjeljak, 17. Juni 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Dva pitanja koja sebi morate postaviti ako želite bolji seks sa partnerom

Popularno

Kada je u pitanju seks, on može biti odličan, loš i tako-tako.

Tako-tako seks čini zlatnu sredinu, ali kada je u pitanju ova aktivnost, sigurni smo kako ne želite biti u sredini, već na samom vrhu.

A ako se trenutno nalazite u njoj te tražite put prema nečemu boljem, odnosno onome kako je bilo nekad, seksualni terapeut Ian Kerner ima savjet za vas, koji podrazumijeva postavljanje jednog ključnog pitanja.

Susrećem toliko puno ljudi, čiji su seksualni problemi vrlo široki te postoji toliko mogućih problema, koji imaju toliko mogućih uzroka. Ali, umjesto otvaranja Pandorine kutije s trenutnim seksualnim problemima, koji su kamen spoticanja, ja idem korak nazad te im postavljam sljedeće pitanje: “Kada razmislite o svom idealnom seksualnom životu, što bi se tačno promijenilo?“, otkrio je Kerner.

Drugim riječima, ključ leži u ispitivanju o tome kakav bi seks htjeli imati, a ne kakav seks sada imaju, odnosno nemaju. Pa umjesto da razmišljate o tome kako nikada nemate spontani seks s partnerom, razmislite o tome kakav biste spontani seks voljeli imati s njim. To uključuje puno više opisivanja, a u tome jest ključ. Tako se njegova terapija bazira na opipljivim ciljevima, a ne na sadašnjem stanju stvari, a to se pokazala kao vrlo uspješna metoda rješavanja problema.

Drugo pitanje glasi: “Šta ste primijetili, po čemu je vaša seksualnost drugačija nego prije te zašto se to pokazuje baš sada?“, otkriva bračni terapeut Gary Brown, koji zapravo predlaže suprotno: gledanje u prošlost, a ne u budućnost. Odgovor na to pitanje može vam pomoći u određivanju potencijalnih uzroka bilo kakvih seksualnih promjena, kao što su npr. ljekovi, promjene u vašem odnosu uopšteno i slično.

Bez obzira na razlog trenutne seksualne rutine, jedino razgovor s partnerom može popraviti stvari pa imajte to na umu te sebi postavite ova dva pitanja… (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,