Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zbog noviteta bliži se kraj za PlayStation 4

Preuzmite sliku

Šef Sonyjevog odjeljenja za PlayStation je kazao kako se bliži kraj životnog ciklusa za PS 4, što znači da će se u ovoj kompaniji polako okrenuti razvoju nove generacije konzole.

U posljednjih nekoliko mjeseci internetom su počele kružiti priče o novoj generaciji PlayStationa. Iz Sonyja, naravno, nisu htjeli komentarisati ove informacije, ali činjenica je kako je PlayStation 4 već godinama na tržištu te u kompaniji ne samo da razmišljaju o njegovom nasljedniku već su sigurno počeli i s razvojem PS 5.

Da u kompaniji sve više pažnje posvećuju novoj generaciji najpopularnije igraće konzole na svijetu, potvrdio je i komentar šefa PlayStation odjela Johna Kodere koji je tokom sastanka uposlenika kompanije rekao kako se bliži kraj životnog ciklusa PlayStationa 4.

Naravno, to ne znači kako će Sony uskoro prestati s prodajom četvorke jer će se te konzole prodavati i nakon što PS 5 stigne na tržište, ali jasno je kako se bliži vrijeme za novu generaciju s još jačim hardverom, boljom grafikom i nekim novim mogućnostima.

Kada je riječ o PlayStationu 5, tu konzolu ne treba očekivati ove godine, već negdje u drugoj polovini 2019. ili možda tokom 2020. godine. (Tuzlaski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,