Srijeda, 16. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Windows 10: Stiže nova nadogradnja

Preuzmite sliku

Zahvaljujući Cortani, broj korisika koji prelaze na Bing, Microsoftov internet pretraživač, neprestano raste, pa ne čudi što je ova kompanija odlučila da onemogući deaktiviranje čuvenog virtuelnog asistenta.

Ova promjena na snagu stupa 2. avgusta, a dolazi kao dio nadogradnje Anniversary, koju kompanija sprema povodom godišnjice objavljivanja operativnog sistema Windows 10. Nadogradnju Windows 10 Anniversary neće biti moguće zaobići, kao ni sve ostale Windows nadogradnje, piše Business Insider.

Jedina opcija da se izbjegne prosljeđivanje velike količine ličnih podataka Cortani jeste anonimno korištenje virtuelnog asistenta, ali Microsoft će i dalje primati anonimne podatke.

Ovaj potez prilično je razočarao korisnike OS Windows 10, koji još nisu zaboravili epizodu sa prisilnom nadogradnjom iz maja ove godine.

Naime, tadašnje izmjene u okviru OS Windows 10 dovele su do toga da se instalacija nadogradnje na OS Windows 7 i Windows 8 automatski aktivira odmah po zatvaranju prozora putem X dugmeta, što je do tada bio jedini način da se izbjegne prelazak sa ovih sistema na Windows 10.

Tehnološki gigant saopštio je prošle sedmice da Bing finansijski stoji bolje nego ikada. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,